Supernädalavahetus spordis

BIG-GER-CHI-EN_mwjrrrTaago Pähkel
Spordisõber
Läinud nädalavahetusel sõideti järjekordne autoralli maalimameistrivõistluste etapp Poolas.
Positiivset nooti kahjuks kokkuvõttes rallist välja tuua ei saa, sest Tänak ja Järveoja tegid 21katsel sõiduvea, lõhkusid auto ning pidi kaks katset enne ralli lõppu juhtkohalt katkestama. Kurb tõsiasi on ka see, et eelmisel päeval ehk laupäeval sõitsid Tänak ja Järveoja kolm viimast katset ilma tagatiivata, mis oluliselt vähendas auto juhitavust kurvides ning sellises olukorras suudeti auto tuua kiiruskatse lõppu ja ei kaotatud olulisel määral aega võitluses Neuvillega.
MM üldarvestuses langes Tänak nüüd neljandaks 108 punktiga. Juhib endiselt Ogier kellel koos 160 punkti, Neuvillel teisena 149 punkti. Meeskondlikult juhib M-Sport 259 puntkiga, Hyundail 237 punkti ja Toyotal 153 punkti.

Pärnu Vaprus EMV jalgpallis
Tartus toimunud Eesti meistrivõistluses meeste jalgpalli kohtumises võitis Tartu Tammeks kodupubliku suureks rõõmuks 2:1 Pärnu JK Vaprus. Kohtumise avavärav sündis 57. minutil, kui Rasmus Tauts saatis kena kauglöögiga palli Andreas Kallaste valvatavasse väravasse. Tartu meeskonna rõõm jäi esialgu üürikeseks, kui vaid kaks minutit hiljem viigistas Kristen Saarts seisu. Tammeka mängija Jürgen Lorenz teenis 65. minutil  teise kollase kaardi, jättes oma võistkonna vähemusse. Sellele vaatamata jäi viimane sõna siiski kodumeeskonnale, kui 71. minutil teeniti penalti, mille Tauno Tekko ka realiseeris vahendab EJL.

Eesti koondis sai esimestel mitmevõistluse võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel teise koha.
Tallinnas Kadrioru staadionil toimunud mitmevõistlejate võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel sai Eesti koondis 39779 punktiga teise koha, olles veel enne odaviset esikohas kinni. Esikoha võttis Ukraina 40085 punktiga. Kolmas oli Prantsusmaa kes kogus eestist 8 punkti vähem.

Odaviskel läks Kristjan Rosenbergil õlg nii hullusti paigast ära, et mees viidi suisa kiirabiga haiglasse. Varasemalt oli Markus Leemet saanud teivashüppes nulli ning seega andis Eesti punkte ära mistõttu ka esikoht käest libises. Eesti koondise eest tegi tugeva esituse Janek Õiglane kes sai individuaalses arvestuses võidu ning kogus isiklikku rekordit tähistavad 8170 punkti, mis ühtlasi tähistas  Londoni MM-i normi täitmist.

EM ujumises juunioritele võitis meie tulevikulootus Kregor Zirk teist aastat järjest pronksi.
EM-l ujumises juunioritele võitis meie tulevikulootus Kregor Zirk teist aastat järjest pronksi seekord 100 meetri liblikujumises. Eelmisel aastal võitis ta pronksmedali 50 meetri liblikujumises. Võitis venelane Jegor Kuimov ja hõbeda sai ungarlane Kristof Milak. Olgu ka ära mainitud et eestlane tegi oma selle hooaja parima etteaste ajaga 52,98.

Konföderatsiooni ehk maailmajagude karikas jalgpallis mängiti välja Venemaal.
Finaalis olid vastamisi Saksamaa ja Tšiili. Kuigi Tšiili meeskond domineeris esimest poolaega lõid värava hoopis sakslased ning täpsemalt Lars Stindl ning asusid kohtumist ka 1:0 juhtima. Kuigi Tšiilil oli ka teisel poolajal mitmeid võimalusi võitsid karika esmakordselt Saksamaa jalgpallurid. Selle võiduga tõusid sakslased kolmandaks koondiseks, kes võitnud maailmajagude karikaturniiri valitseva maailmameistrina: varem on seda kahel korral suutnud Brasiilia (1997, 2005) ning  korra Prantsusmaa (2001). Pronksise autasu teenis Portugal kes võitis lisaajal Mehhikot 2:1. Seejuures Portugali viigivärav löödi kohtumise noormaalaja lisaminutil.

Audrus ringrajal sõideti nn Suur Võidusõit.
Audru ringrajavõistlusel toimus nädalavahetusel Suur Võidusõit, kus suurim tähelepanu koondus  rahvusvahelisele vormelisarjale SMP F4 NEZ Championship, kus ühe sõidu võitis eestlaste rõõmuks Jan-Erik Meikup. Kõnealune sari sai elujõu kolme aasta eest soomlaste ja venelaste eestvedamisel ning pakub kardiroolist tulnud noortele võimaluse vormelitel võistelda. Kasutatakse võrdseid autosid võrdsetes tingimustes. Sarja võitja saab rahalise toetuse, mis katab osalemiskulud FIA F3 EM-sarjas. Tänavu lööb esimest korda kaasa Martin Lauri juhitav Eesti meeskond ALM Motorsport, kuhu kuuluvad varasema vormelisõidu kogemusega Jan-Erik Meikup ja mullu veel karti roolinud Sten-Dorian Piirimägi vahendab delfisport.ee.

Algas aasta üks oodatuimaid jalgratturite võidusõite Tour de France
Nädalavahetusel alustati jalgratturite suurtuuriga Tour de France kus eestlasi sellel aastal kahjuks kaasa ei tee. Seni on peetud kaks etappi milledest esimese eraldistardi 14 km sõidus võttis võidu inglane Geraint Thomas meeskonnast Team Sky. Teise etapi millel pikkust oli 203,5 km võitis sakslane Marcel Kittel meeskonnast  Quick Step. Teisel etapil elas ka äreva momendi üle mullune võitja Chris Foome kes kukkus, kuid suutis siiski etapi koos suure grupiga lõpetada. Liidrina jätkab Geraint Thomas 5 sekundilise eduga šveitslase Stefan Küng ees. Marcel Kittel on kolmas ja kaotust liidrile 6 sekundit.

Wimbeldoni tennisevõistlused algasid 03.07 ning esimesel päeval Anette Kontaveit veel väljakule ei tule.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s