Ettevaatust, kurjategijad!

Politsei on saanud viimase kuu jooksul mitmeid ärevaid teateid inimestelt, kes on Ida-Virumaa erinevates linnades sattunud kavala petuskeemi ohvriks.

Petuskeemi lihtsustatud idee kohaselt pillab üks kurjategijatest justkui juhuslikult maha oma rahakoti ning jätkab jalutamist. Eelnevalt valitud ohver ja teine kelmuse kaasosaline leiavad rahakoti ning ohvrit ärgitatakse sinna sisse vaatama. Selle peale astub ligi rahakoti omanik, kes süüdistab leidjaid pangakaardi kadumises.

Kelmide inistatiivil minnakse lähima pangaautomaadi juurde, kus ohver peab tõestama, et tema isiklik pangakaart siiski talle kuulub. Segadusse aetud ohver sisestab pangaautomaati oma pangakaardi ja PIN-koodi, mille kelmid meelde jätavad. Seejärel võetakse ohvrilt märkamatult ära pangakaart ja veidi hiljem võetakse tema kontolt välja juba sularaha.

Jõhvi politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Ene Muttika ütles, et kelmid on osavad ning suudavad oma jutuga ohvri niivõrd segadusse ajada, et ka kõige elementaarsemad ettevaatusabinõud kipuvad ununema.

„Mitte ühegi ettekäände puhul ei tohiks oma pangakaarti ja PIN-koode võõrastele anda. Pangakaardi kadumise korral tuleks sellest koheselt teavitada vastavat panka, kellel on võimalus kaart koheselt sulgeda,“ lisas ennetus- ja menetlustalituse juht.

Politsei soovitas kõigil, kes on eelpool kirjeldatud situatsiooniga kokku puutunud, sellest teatafa numbril 337 2589, e-posti teel jelena.kuusik@politsei.ee või politsei lühinumbril 112.

Advertisements

2 thoughts on “Ettevaatust, kurjategijad!

  1. Kas sellistel segastel juhtudel aitab, kui pildistada vestluskaaslasi ja paluda ennast pildistada?
    Pildi tulemusena kaob anonüümsus vähemalt osaliselt.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s