Kontaveit alustas Hollandis raske võiduga

Anett_Kontaveit_(19141240885)Taago Pähkel
spordisõber


Anette Kontaveit (WTA 49) alustas täna mänge aasta esimesel muruväljakuturniiril (WTA 45) tšehhitari Kristyna Pliškova  vastu.
Mängijad on varasemalt kohunud 2014aastal toimunud Nottinghami turniiril, mis samuti toimus muruväljakul, kus võidu võttis Pliškova kahes setis 6:3 7:6 (5). Seega oli Kontaveidil võimalus täna võtta revanš.

Esimeses setis jäi Kontaveit kohe taha 0:2 kui kaotas oma esimese pallingugeimi. Seejärel eestlanna mäng paranes ning ta võitis neli geimi järjest murdis ka kahel korral vastase pallingugeimi. Peale seda tabas Kontaveiti väike mõõn ning ta kaotas kolm geimi järjest, kusjuures ühe oma pallingul. Kümnendas pallingugeimis asus eesti neiu pallima esimesse setti mängu jäämise eest. Anettil õnnestus oma pallingugeim võita ning ta viigistas seisu 5:5. Järgmises geimis on mäng väga tasavägine kuni seisuni 40:40. Seejärel tšehhitar võttis oma ning läks esimest setti juhtima numbritega 6:5. Seejärel hoidis oma pallingugeimi ka eestlanna ning esimene sett läks kiiresse lõppmängu. Kiire lõppmängu võitis seekordses mängus Kontaveidi vastane ning esimene sett Pliškovale numbritega 7:6.

Teise seti alguses hoidis Kontaveit raskustega oma pallingugeimi  ning asus teist setti juhtima 1:0. Sama tegi ka vastane seisuks 1:1. Kolmandas geimis ei muutunud samuti midagi, eestlanna juhtis 2:1. Järgmises geimis tegi sama vastane ja seis oli 2:2.
Seejärel hoidsid mõlemad oma pallingut ning seis oli 3:3  Statistika kohapealt on Pliškova löönud viis ässa Kontaveidi kolme vastu.   Esimese servi võiduprotsent oli parem tšehhitaril 65% eestlanna 63% vastu, teise servi oma jällegi meie esindajal 53% versus vastase 47%. Kui matši oli mängitud  üks tund ja kuusteist minutit oli seis eestlanna kasuks  4:3. Seejärel tuli teise seti esimene murre kusjuures nulliga, peale mida hoidis Kontaveit oma pallingut ning teine sett temale 6:3. Mäng tasa, kokkuvõttes ning kõik jäi kolmanda seti otsustada.

Kolmas sett algas Pliškova pallingugeimiga mida ta juhtis 40:0. Kontaveit võttis aga järgi ning omas  kahte murdepalli, millest teine õnnetus realiseerida. Seega murdis eestlanna kohe kolmanda seti alguses vastase pallingugeimi ning asus juhtima 1:0. Oma pallingugeimi hoidis meie sportlane kindlalt ja seisuks 2:0.  
Tšehhitar suutis ennast vaatamata murdele koguda ja hoidis oma pallingugeimi kindalt vähendades kaotusseisu 1:2 –le ning survestas eestlannat järgmises pallingugeimis. Sitke  eestlanna ei murdunud ja võttis oma 3:1.
Tundus, et Kontaveit leidis enesekindluse, oli hoos ning vastase vaim murtud. Jälle pallingumurre ning seisuks juba 4:1. Oma pallingugeimi hoidmisega muret ei olnud 5:1 millele järgnes veel kord vastase pallingugeimi murre ning kolmas sett Kontaveidile 6:1. Statistika näitas ka meie neiu üleolekut üheksa ässa vastase seitsme vastu. Esimeselt servilt võidetud punkti protsent 66% vastase 65% vastu. Teiselt servilt võidetud punkti protsent 74% vastase 65 % vastu. Topeltvigu vastasel seitse meie sportlasel kaks.   

Järgmises ringis läheb Kontaveit kokku Kirsten Flipkens (BEL) (WTA 75) ja Madison Brengle (USA) (WTA 83) vahel peetava mängu võitjaga.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s