Kes on siis Euroliiga võitja?

ioannis-papapetrou-olympiacos-piraeus-eb15.jpg
Foto: Euroleague

Taago Pähkel
Spordihuviline

Korvpalli Euroliigas algas seekord Istanbulis toimuv Final Four ehk rahvasõnul nelja meeskonna vaheline võistlus selgitamaks, kes on selle aasta Euroliiga võitja.

Esimeses poolfinaal mängus kohtusid CSKA Moskva ja Olympiakos Piraeus. Kohe esimesel veerandil haaras initsiatiivi CSKA, kes võitis esimese veerandaja skooriga 18:12. Armeeklubi mängijatest oli kõige aktviisem ja resultatiivseim  meeskonna üks staarmängijaid  Nando De Colo, kes viskas esimese veerandajaga 6 punkti.  

Huvitav fakt, et läbi euroliiga hooja on Nando De Colo visanud vabaviskeid 135  enne tänast mängu, millest tabanud 129 ning seda 26 mängust, mis teeb tabavusprotsendiks 95,56%.
Teisel veerandajal  tegi tubli esituse eelkõige kaitsespetsialistina tuntud CSKA legend Viktor Hrjapa, kes on mängimas oma 11 Final Fouri. Lisaks temale tegi silmapaistva esituse tegi CSKA poolelt teisel veerandajal Milos Teodosic kerkides I poolaja lõpuks üleplatsimeheks 15 visatud punktiga. Õnneks Olympiakose mehed võlgu ei jäänud ning viimase sekundi hull kolmene Dimitrios Agravanise poolt  tõi nad mängu tagasi. Poolaeg siiski CSKA-le 40:33.

Kolmas veerandaeg  algas CSKA domineerimisega ning esialgu mängu suurt muutust ei tulnud. Samas oli tunda , et Olympiakos üritab kõvasti ja tänu Kostas Papanikolaou ja Vangelis Mantzarise korvidele püsiti tihedalt CSKA kannul. Kuigi tundus, et CSKA on kohe eest ära minemas ei olnud Vangelis  Mantzaris viimast sõna öelnud. Viimase sekundi kolmene ja seis kolmanda veerandaja lõpuks  64:60 CSKA-le.

Seega vahe enne viimast veerandaega neli punkti ning oodata oli tulist viimast veerandaega. Olympiakos läks suure hooga peale ja üritati kolmestega kohe edu saavutada, kuid visked ei läinud.

Sellegipoolest oli 8.07 enne lõppu vahe vaid 2 punkti. CSKA jaoks raskel hektel Nando De Colo ja Karl Hines tabasid. Olympiakose  legendaarne Vassilis Spanoulis viigistas  neli minutit  enne lõppu seisu.

Mängu lõpp oli tuline ning ja mõlemal poolel visati kolmeseid kordamööda sisse. Pikema kõrre tõmbas siiski Olympiakos kes võitis mängu numbritega 82:78. Mängu kangelane oli loomulikult  Vassilis Spanoulis tuues enamuse punkte viimasel veerandajal.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s