Jannseni-nimelise auhinna laureaat on Virve Laube

esinejad_virve.jpgTänasel, 8. mai linnavalitsuse istungil otsustati määrata Pärnu linna 2017. aasta Johann Voldemar Jannseni nimeline auhind Pärnu Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna üldhariduse peaspetsialist Virve Laubele pikaajalise märkimisväärse panuse eest Pärnu linna hariduselu edendamisse.

16. mail tähistatakse Johann Voldemar Jannseni 198. sünniaastapäeva, mille raames antakse kell 17.00 Lydia Koidula Memoriaalmuuseumis üle J. V. Jannseni nimeline auhind, ajalehe Pärnu Postimees eripreemia ning AS Wendre kultuuripreemia.

Memoriaalmuuseumi aias toimuval sündmusel esineb Pärnu Kammerkoor. Johann Voldemar Jannseni nimelise auhinna annab üle linnapea Romek Kosenkranius.

Jannseni-nimelise auhinna laureaat Virve Laube on väga paljude algatuste autor Pärnu hariduselus, olümpiaadide traditsiooni elushoidja, õpilaste teaduspäevade korraldaja ja avastusõppe arendaja. Ta on loonud koostöömudeli ”Pärnu linn kui õpikeskus”, Pärnu Noorte Teaduskeskuse ning õpetajate aineühenduste süsteemi. Samuti koordineerib Laube õpilaste kodu-uurimiskonverentside korraldamist, reaalhariduse ja teaduse populariseerimist Pärnu koolides ning õppekava arendustegevust. Virve Laube on vabariikliku Koidulauliku luulekonkursi algataja ning ka Pärnu Noorte Puhkpilliorkestri asutaja.

Teeneka haridustöötaja kandidatuuri Johann Voldemar Jannseni preemiale esitasid seitse Pärnu õpetajate aineühendust, Pärnu Kunstide Maja ja Pernova Keskkonnahariduskeskus.

AS Wendre haridus- ja kultuuripreemia pälvis Jana Trink, kes on SA Pärnu Vabahariduskeskuse juhatuse liige ning Jana Trink Erakooli asutaja ja juht. AS Wendre premeeris Jana Trinki aastatepikkuse tulemusliku töö eest laste ja noorte loomingulisuse arendamisel.

Jannseni nimeline auhind on asutatud 1994. aastal J. V. Jannseni mälestuse jäädvustamiseks. Auhind antakse Pärnu kultuuri- ja haridusellu märkimisväärse panuse teinud isikule tema töö väärtustamiseks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s