Pärnakat tunnustatakse

elupaastja-medalid-ja-paasteteenistuse-aumargid-72451263.jpg
7. märtsil kell 15 annavad siseminister Andres Anvelt ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu KUMU kunstimuuseumis üle päästeenistuse aumärgid. Aumärkidega autasustatakse päästetöötajaid, samuti teisi Eesti kodanikke ja välismaalasi vapruse eest inimeste ja vara päästmisel ning silmapaistvate teenete eest päästetööde korraldamisel, tegemisel ja päästeteenistuse arendamisel.

Pärnust pälvib Elupäästja III klassi medali Siim Svetlov. Siimu kangelasteost saab lugeda altpoolt.

Kokku antakse välja 54 Päästeteenistuse aumärki: üks Suur Kuldrist (mida on 18 aasta jooksul välja antud ainult 13), kolm Hõberisti, 35 Päästeteenistuse medalit, üks Elupäästja II klassi medal ja 14 Elupäästja III klassi medalit (sh kuus eraisikut, neist üks laps). Lisaks antakse üle Missioonimedalid, peadirektori tänukirjad ning Siseministeeriumi tänukirjad ja hinnalised kingitused. Kokku tunnustatakse 74 inimest.


Pärnaka Siim Svetlovi lugu.

9. jaanuaril 2017 teatati Häirekeskusele tulekahjust Pärnus Liiva tänaval asuvas sotsiaalmajas. Teisel korrusel oli elektripliidil süttinud põlema rätik. Tõenäoliselt tabas korteris elavat vanamemme terviserike, mistõttu ei olnud ta võimeline iseseisvalt liikuma ega puhkenud tulekahju kustutama. Tulekahjust andis märku kahe eluruumi ühisesse koridori paigaldatud suitsuandur, mille helile reageeris üle koridori asuvas korteris elav Siim Svetlov. Nähes korterist suitsu tulemas ja olles kindel, et seal sees on vanem naisterahvas, murdis Siim ukse maha ning kustutas põlengu ning avas akna. Seejuures sai ka Siim ise kerge tervisekahjustuse suitsust, mida ta sisse hingas. Vahetult peale seda jõudsid kohale ka päästjad. Siim Svetlovi otsustav ja julge tegutsemine päästis vanema naisterahva elu ning ka kõrvalkorteris viibinud naisterahva.

Siim Svetlov on ka eelnevalt üles näidanud aktiivsust, kui päästjad käisid 2016. aasta sügisel kodukülastustel, oli just Siim see inimene, kes aitas kontakti saada erinevate korterite elanikega, neile helistades.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s