Jääle minek on väga riskantne!

2013-02-23-Gellatly-Bay-130.jpg
Päästeameti teade:

Soovitame tungivalt veekogude jääle enam mitte minna. Väga erinevate temperatuuride ja oludega ilmad on kindlasti nii mere- kui ka siseveekogude jääd mõjutanud ning enam ei ole jääl ohutu. Palun ärge seadke ennast asjata ohtu! Eile ei saanud Pärnumaal merejäält tagasi kaks inimest. Umbes kolmesaja meetri kaugusel kaldast olnud mehi lahutas pääsust kaldale mitme meetrine lahvandus. Tagasi kuivale maale aitas kalamehed Lääne prefektuuri merepatrull. Tuletage meelde ka lastele, et jääle ei ole enam mõistlik minna.

Politsei tegeles lätlastest kalameeste abistamisega.
28. veebruaril kella 17 ajal anti häirekeskusele teada, et Tahkuranna vallas Suurna nina lähistel ei pääse kaldale kaks Läti kalastajat. Meeste naasmist takistas umbes 300 meetri kaugusele kaldast tekkinud 10 meetri laiune lahvandus. Pärnu politseijaoskonna merepäästjad tõid 43- ja 36-aastase mehe paadiga üle lahvanduse. Meedikute abi kalastajad ei vajanud. Sellel aastal on politsei Pärnu lahel aidanud 13 Läti kalastajat. Möödunud aastal oli lõunanaabritest abivajajaid seitse. Politsei tuletab meelde, et jääolud Pärnu lahel on muutlikud ja jääle minek on endiselt ohtlik.

 

Foto: Angelique Duffield

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s